Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska - Wrzeszcz Górny

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie ze strony. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: RODO

Przedmiotem inwestycji była budowa wielofunkcyjnego boiska sportowego na terenie Państwowych Szkół Budownictwa przy Al. Grunwaldzkiej 238. W ramach realizacji wybudowano nowoczesne boisko, o przepuszczalnej dla wody nawierzchni oraz wewnętrzny ciąg pieszo- jezdny łączący szkołę z budynkiem warsztatów.

 

Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska w ramach realizacji zadań Budżetu Obywatelskiego 2014 przeprowadziła modernizację sali gimnastycznej wraz z montażem ścianki wspinaczkowej w Szkole Podstawowej nr 27 przy ul Srebrniki. Projekt miał na celu poprawę atrakcyjności obiektu poprzez zwiększenie możliwości pełniejszego wykorzystania istniejącej już sali gimnastycznej, a tym samym zachęcenie młodzieży do korzystania z nowoczesnych form zajęć sportowych.

Zakres rzeczowy modernizacji pomieszczenia sali gimnastycznej obejmował:

 

Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska w ramach Budżetu Obywatelskiego 2016, zakończyła realizację zadania, związanego z opracowaniem dokumentacji projektowej oraz budową budynku szatniowo-socjalnego, parkingu i zagospodarowania terenu z uzbrojeniem, na terenie GKS Gedania 1922 przy al. gen. Józefa Hallera 201 w Gdańsku”.

Zadanie realizowane było w trybie „ Zaprojektuj i wybuduj”, co oznacza, że wybrany wykonawca miał za zadanie wykonać wielobranżową dokumentację projektową, uzyskać pozwolenie na budowę oraz wykonać kompleksowe roboty budowlano – montażowe. 

 

Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska w ramach Budżetu Obywatelskiego 2016, zrealizowała zadanie polegające na przebudowie skrzyżowania przy Galerii Bałtyckiej w Gdańsku.

Przebudowa skrzyżowania miała na celu poprawę warunków ruchu rowerowego oraz z zwiększenia komfortu i bezpieczeństwa zarówno pieszych i rowerzystów.

 

W ramach zadania dzieci mieszkające przy ul. Srebrniki mogą się cieszyć się z nowego placu zabaw. Pojawiło się tam m.in.: miasteczko rowerowe i stoły do gier plenerowych, a miłośnicy ćwiczeń mogą skorzystać z siłowni zewnętrznej. Oprócz tego zadanie obejmowało również budowę schodów terenowych i chodników.

 

Zakończyliśmy zadanie związane z montażem oświetlenia z zastosowaniem energii odnawialnej na Podleśnej Polanie - wielopokoleniowym terenie rekreacyjnym w Górnym Wrzeszczu w ramach Budżetu Obywatelskiego 2017.