Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska - BO 2016. Zrealizowane

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie ze strony. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: RODO

 

Zadanie obejmowało przebudowę lokalu przy ul. Szpaki 1 na gdańskich Stogach na całoroczną, ogólnodostępną toaletę, a także przebudowę dojścia do lokalu w celu umożliwienia korzystania z toalety osobom niepełnosprawnym.

 

Zadanie realizowane było w celu udostępnienia rowerzystom miejsc naprawczych, wyposażonych w narzędzia oraz pompki rowerowe. Samoobsługowa stacja rowerowa, pozwala na wykonywanie takich napraw jak regulacja przerzutek, regulacja hamulców, dokręcanie wszystkich połączeń śrubowych oraz pompowanie kół.

 

Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska w ramach Budżetu Obywatelskiego 2016, zrealizowała zadanie polegające na przebudowie skrzyżowania przy Galerii Bałtyckiej w Gdańsku.

Przebudowa skrzyżowania miała na celu poprawę warunków ruchu rowerowego oraz z zwiększenia komfortu i bezpieczeństwa zarówno pieszych i rowerzystów.

 

Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska w ramach Budżetu Obywatelskiego 2016, zakończyła realizację zadania, związanego z opracowaniem dokumentacji projektowej oraz budową budynku szatniowo-socjalnego, parkingu i zagospodarowania terenu z uzbrojeniem, na terenie GKS Gedania 1922 przy al. gen. Józefa Hallera 201 w Gdańsku”.

Zadanie realizowane było w trybie „ Zaprojektuj i wybuduj”, co oznacza, że wybrany wykonawca miał za zadanie wykonać wielobranżową dokumentację projektową, uzyskać pozwolenie na budowę oraz wykonać kompleksowe roboty budowlano – montażowe. 

 

Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska w ramach Budżetu Obywatelskiego 2016 zakończyła realizację zadania, polegającego na budowie nowego placu zabaw w rejonie ul. Narcyzowej na Wyspie Sobieszewskiej.

 

Celem realizacji zadania było stworzenie reprezentacyjnego miejsca, które swoim charakterem nawiąże do specyfiki osiedla. Razem z istniejącym na sąsiedniej działce placem zabaw dla dzieci, teren stał się kompleksem rekreacyjnym dla mieszkańców dzielnicy.